085-1304300 helpdesk@h-it.nl

Consultancy

Onze consultants staan bekend om hun kennis en kunde. 
Toen de kreet ‘Agile’ amper bekend was, werden zij al opgeleid om onze klanten, zodra deze daar aan toe waren, te begeleiden en helpen in dit proces. Veel bedrijven hebben reeds gebruik gemaakt en/of maken nog dagelijks gebruik van onze expertise.
Indien u toe bent om met uw bedrijf agile te gaan werken, helpen wij daar vanzelfsprekend graag bij. Wij begeleiden uw mensen in de praktijk, daarnaast kunnen wij ook opleidingen voor u verzorgen zodat u gecertificeerde scrum masters en product owners in uw bedrijf kunt hebben.

Momenteel is DevOps in opkomst, ook hier hebben onze experts de benodigde kennis en ervaring in huis om bedrijven te helpen de stap naar DevOps te maken. Het samenvoegen van de dagelijkse ICT werkzaamheden met de ICT projecten lijkt ‘oude wijn in nieuwe zakken’. Voor een deel is dat ook zo, maar men is in het verleden niet voor niets projecten en BAU (Business As Usual) uit elkaar gaan trekken.

Medewerkers die projecten het leukst vinden, doen graag nieuwe dingen, het bouwen van nieuwe functionaliteit wordt boven het oplossen van productie problemen gesteld.

De medewerkers die zich richten op het vlekkeloos laten lopen van IT in productie omgevingen, vinden releases alleen maar storend omdat ze uitlopen en voor problemen in productie zorgen.
Het samenstellen van een DevOps team vraagt inzicht in karakter en ervaring van de medewerkers. Het vergt inzicht in hoe je zo’n team opbouwt en begeleidt in de werkzaamheden, maar ook het coachen van mensen is van belang, zodat ze zaken op gaan pakken die buiten hun comfortzone liggen.

H-IT heeft de experts in huis die hierin geschoold en getraind zijn, maar nog belangrijker, ook de praktijkervaring hebben.
Ook hierin is het mogelijk dat H-IT opleidingen verzorgt zodat uw medewerkers een gedegen fundament aangereikt krijgen om de stap naar DevOps te kunnen maken.

Wat je in de praktijk vaak ziet of hoort is dat bedrijven ervaren dat zaken in productie niet lopen zoals men graag zou willen, projecten niet klaar zijn op de afgesproken datum, er niet geleverd wordt wat geleverd zou moeten worden. Is Agile of DevOps gaan werken het toverwoord wat al uw problemen oplost? Onze mening is dat je eerst moet kijken naar de oorzaken van de problemen.

Binnen bedrijven zijn 4 soorten IT werkzaamheden te onderkennen:

        Interne IT projecten zoals LCM
        Day-2-Day IT werkzaamheden
        Projecten t.b.v. business
        Ongepland werk

De eerste drie zijn in te plannen en zolang men het niet halen van de planning tijdig meldt zodat mitigerende maatregelen genomen kunnen worden, zullen hier weinig tot geen verdere gevolgen uit voortkomen.

De laatste, het ongeplande werk wat op een afdeling afkomt, kan een hele IT afdeling ontregelen.
Het wordt dan onmogelijk om afgegeven tijdslijnen en commitment te halen waardoor het hele bedrijf alles wat IT doet of zegt, gaat wantrouwen.

De te nemen stap is om ongepland werk om te vormen naar gepland werk waardoor tijdslijnen wel gehaald wordt, commitments nagekomen kunnen worden en het vertrouwen in de IT afdeling zich kan herstellen.
De oorzaak achter het ongeplande werk is vaak een verscheidenheid aan redenen.
Om deze boven water te halen en daar verbeteringen in door te voeren, heeft u IT specialisten nodig met een brede basiskennis van IT en
gedegen ervaring.

Mogelijk kan agile werken de oplossing zijn, mogelijk kan DevOps de oplossing zijn, mogelijk is het doorvoeren van Lean in uw processen de oplossing. Met andere woorden, er is geen standaard oplossing voor uw bedrijf, uw bedrijf is namelijk uniek.

H-IT bekijkt eerst waar de oorzaken liggen en vervolgens wat voor uw bedrijf de beste oplossing is .

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met ons op via het onderstaande formulier. Wij nemen dan, via de door jouw aangegeven methode, contact met je op om je vragen te beantwoorden.